Back

ⓘ Pfeffernüsse minangka kukis rempah-rempah cilik, misuwur minangka plancongan preinan karo wong Jerman, lan etnis Mennonit ing Amerika Utara. Cookie sing padha d ..




Pfeffernüsse
                                     

ⓘ Pfeffernüsse

Pfeffernüsse minangka kukis rempah-rempah cilik, misuwur minangka plancongan preinan karo wong Jerman, lan etnis Mennonit ing Amerika Utara. Cookie sing padha digawe ing Denmark, lan Walanda uga. Dheweke diarani Pfeffernüsse ing basa Jerman, pepernoten ing basa Walanda, päpanät ing Plautdietsch, pfeffernusse utawa kacang-kacangan ing basa Inggris, lan pebernodder ing basa Denmark.

                                     

1. Bahan-bahan

Sanajan resep cookie pfeffernüsse beda-beda, kabeh ngemot rempah-rempah aromatik - umume kapulaga, pala, kayu manis, cengkeh, jahe, mrica ireng, gada, lan anise. Molas, gula, lan madu digunakake kanggo gawe manis cookie. Sawetara variasi dibuwang karo gula bubuk, sanajan dudu bahan tradisional. Adonan yaiku mentega, nyuda, utawa margarin, endhog, lan glepung.

Agen ragi kayata bubuk manggang, soda manggang, kalium karbonat, utawa amonium karbonat entuk konsistensi lengket lan kandhel saka campuran asli. Banjur diuleni nganggo tangan utawa nggunakake mixer listrik.