Back

ⓘ Perang ..




                                               

Casus belli

Casus belli iku tembung basa Latin modhèren sing tegesé "Aksi utawa insiden sing nyumet kadadéan paprangan". Casus tegesé insiden utawa kadadéan, lan belli tegesé "perang". Sanajan tembung iki kaya-kaya wis suwé dianggo amarga mawa basa Latin, nanging sajatiné lagi muncul ing pungkasan abad kaping-19, kanthi munculé dhoktrin pulitik jus ad bellum ", utawa dhoktrin ngenani perang sing sah. Sawijining pamaréntahan sing nyatakaké perang bakal njlèntrèhaké sebab-sebabé lan kaanan sing mbeneraké perang mau sajeroning casus belli. Kanthi ngukuhaké jalaran-jalaran sing cetha, pamaréntahan iku nud ...

                                               

Gègèr Sepèi

Gègèr Spèi ya iku kedadéan panglurugé wadyabala Inggris ing tanggal 19-20 Juni 1812 marang Kraton Ngayogyakarta. Jeneng Spèi kajupuk saka jeneng saradhadhu Spèi kang digunakaké Inggris nalika semana.

                                               

Hèlm

Hèlm ya iku Piranti kang nutup ana ing sirah /endhas.Kang digawé saka bahan jaba sing atos ora gampang pecah, lumrahé digawé saka waja, wesi, utawa plastik.Mumpangaté Helm bisa uga kanggo ngelindungi sirah ing perang, utawa pengawéan sadina-dina kaya ta ulah raga, pertambangan, utawa kanggo numpak motor. Hèlm uga bisa duwé mumpangat kanggo ngelindungi waspadané ana ing sirah saka tiban utawa saka jeblokan kang banter.

                                               

Konflik Arab-Israel

Konflik Arab-Israèl, kanthi kasar kadadéan ing sajeroning wektu sa-abad, iku wujud konflik pulitik lan paprangan. Konflik iki kadadéan amarga anané obahan Zionis lan madegé nagara Israèl. Konflik antara nagara-nagara Arab lan Israèl isih lumaku nganti saiki.

                                               

Konflik Gaza 2008-2009

Konflik Gaza 2008-2009 iku tegesé konflik sing lumaku antara Israèl lan Hamas, sing kadadéan sawisé kadaluwarsané gencatan senjata sajeroning 6 sasi. Israèl nglancaraké serangan udara, diarani Operasi Cast Lead, marang Lurung Gaza minangka walesan marang serangan roket saka Gaza lan Hamas. Sawijining jajak penemu sing dianakaké déning ariwarta Haaretz nuduhaké yèn masarakat Israèl ana ingsamburiné operasi iku. Malah, saliyané 52 persèn sing njurung serangan udara, ana 19 persèn sing ngarepaké serangan dharat. Saka bab iki, ana 25 persèn sing nganjuraké énggal gencatan senjata. Perkembangan ...

                                               

Konflik Israèl-Palèstina

Konflik Israèl-Palestina, minangka péranganing konflik Arab-Israèl, iku konflik kang turun-tumurun antara bangsa Israèl lan bangsa Palestina. Konflik Israèl-Palestina iki dudusawijining konflik kang prasaja, kaya-kaya dianggep kabèh bangsa Israèl utawa malah kabèh wong Yahudi kabangsaan Israèl duwé siji pandulu kang padha, samono uga kabèh bangsa Palestina. Ing kaloro komunitas mau pancèn ana wong-wong lan golongan-golongan kang nganjuraké panyingkiran teritorial total saka komunitas liyané, nanging ana uga sapérangan kang nganjuraké solusi rong nagara, lan sapérangan manèh nganjuraké solu ...

                                     

ⓘ Perang

  • Perang punika satunggiling kawontenan kakerasan ingkang ngombro ombro, konflik skala wiyar antawis kalih kelompok utawi langkung. Perang saged dipunwontenaken
  • Perang Dipanagara Basa Inggris: The Java War, Basa Walanda: De Java Oorlog iku perang gedhé lan suwé, ya iku sajeroning limang taun 1825 - 1830 kang
  • Perang Dingin iku sebutan kanggo sawijining periodhe nalika dumadi konflik, kategangan, lan kompetisi antarané Amérikah Sarékat sarta sekuthu - sekuthuné
  • Perang Donya I, uga dikenal minangka Perang Donya Pisanan lan Perang gedhé, iku siji perang global sing kadadéan mligi ing Éropah wiwit saka 28 juli 1914
  • Perang Donya II iku konflik paprangan gedhé dhéwé sing tau ana ing Bumi. Perang Donya II iku wiwité ing 1 September 1939 lan rampungé ing 15 Agustus 1945
  • Perang Yom Kippur utawi Perang Ramelan utawi Perang Oktober Ibrani מלחמת יום הכיפורים Milkhemet Yom HaKipurim utawi מלחמת יום כיפור, Milkhemet Yom Kipur
  • Perang Enem Dinten utawi Perang 1967 utawi Perang Juni Arab: حرب يونيو, ħarb yunio  Ibrani: מלחמת ששת הימים, Milhemet Sheshet Ha Yamim ugi kawentar
  • Perang Lempongan utawi Perang Lempongan Pèrsi 2 Agustus 1990 28 Fèbruari 1991 inggih punika konflik antawis Iraq lan Pasukan koalisi saking 35 nagari
  • Perang Salib Kaping Papat iku siji perang kang dilakoni antara taun 1202 - 1204 Wiwitane perang iki duwé tujuan ngrebut Yerusalem saka wong mu Muslim
  • Perang Salib inggih punika satunggalipun obahan umat Kristen ing Éropah ingkang merangi umat Muslim ing Palestina ingkang dipunambali saking abad kaping
  • Perang Salib Jerman 1096 ya iku péranganing Perang Salib Kapisan sing bala Perang Salib Rakyat, rata - rata saka Jerman lan Perancis, nyerang komunitas
                                               

Perang Bubat

Perang Bubat iku perang sing mungel naté dumadi ing mangsa pamaréntahan raja Majapahit, Hayam Wuruk kaliyan Mahapatih Gajah Mada. Prastawa iki nglibataké Mahapatih Gajah Mada kaliyan Prabu Maharaja Linggabuana saka Karajan Sunda ing Pesanggrahan Bubat ing abad kaping 14 sakiwa-tengené taun 1357 M.

Perang Donya II
                                               

Perang Donya II

Perang Donya II iku konflik paprangan gedhé dhéwé sing tau ana ing Bumi. Perang Donya II iku wiwité ing 1 September 1939 lan rampungé ing 15 Agustus 1945. Sanadyan mangkono uga ana sing kandha yèn sajatiné perang iki wiwité ing Asia saka konflik Cina-Jepang ing taun 1937.

Perang Salib Albigensian
                                               

Perang Salib Albigensian

Perang salib kalima diumumaké déning Paus Innocentius lan Konzil Lateran IV, kang uga ngukuhaké undang-undang inquisisi lan pirang-pirang aturan anti yahudi. Kanggo ngentukaké manèh ngawasi wadyabala salib, kalungguhan raja Yerusalem digantèkaké déning wakil Paus. Jabatan" raja Yerusalem” iki mung" formalitas idealis”, tanpa kakuasaan sajatiné, amarga de facto Yerusalem wés dirébut manèh déning al-Ayubi.

Users also searched:

info indonesia perang,

...
...
...