Back

ⓘ Kimiya ..




                                               

Anasir kimiah

Unsur kimia, utawa mung ingaran unsur, yaiku zat kimia kang ora bisa dipérang manèh dadi zat kang luwih cilik, utawa ora bisa diowahi dadi zat kimia liya kanthi migunakaké métode kimia biyasa. Partikel paling cilik saka unsur yaiku atom. Sawijining atom dumadi saka inti atom lan dikubengi déning èlèktron. Inti atom dumadi saka sawatara proton lan neutron. Nganti saiki diweruhi ana 116 unsur ing donya.

                                               

Alkana

Alkana wujud hidrokarbon alifatik jenuh ya iku hidrokarbon kanthi ranté kabukak lan kabèh reroncèn antarané atom karboné wujud roncèn tunggal. Rumus alkana yaiiku: C n H 2n+2 ing ngendi n = gunggung atom C.

                                               

Alkohol

Alkohol sajrone kimia yaiku senyawa organik kang duwé gugus fungsional hidroksil kaiket ing atom karbon. Sacara mirunggan, pusat karbon kudu jenuh, duwé ikatan tunggal karo telu ikatan taom kang liya.

                                               

Amida

Amida ya iku senyawa kimia kang bisa nduwèni rong pengertian. Jinis sepisanan ya iku gugus fungsional organik kang nduwé gugus karbonil kang ana gegayutané karo siji atom nitrogen. Déné jinis sing kapindho ya iku senyawa kimia kanthi wujud anion nitrogen. Amida ya iku senyawa turunan saka asem karboksilat. Gugus amida ditulis kanthi atom nitrogen kang katalèn ing karbon karbonil. Senyawa amida nduwé sipat nétral. Pambentukan senyawa amida bisa dilakokaké kanthi ngréaksiké siji amina karboksilat karo asil saka halide utawa anhidrida asem ing kaanan kang cocog. Senyawa amida organik nduwèni ...

                                               

Amonia

Amonia ya iku senyawa kimia kang duwé rumus NH 3. Lumrahé senyawa iki ana ing wujud gas kanthi ambu kang landhep lan kang khas. Amonia duwé fungsi kang wigati kanggo nutrisi ana ing bumi, amonia dhéwé ya iku senyawa kaustik kan bisa ngrusak kaséhatan. Administrasi Keselamatan lan Keséhatan Pekerjaan Amérikah Sarékat mènèhi wates 15 menit kanggo kontak karo amonia ana ing gas berkonsentrasi 35 ppm volum, utawa 8 jam kanggo 25 ppm volum. Kontak karo gas amonia kang konsentrasine dhuwur bisa nyebabake kerusakan ing paru-paru malah bisa nganti nyebabake mati. Amonia ana ing AS diatur dadi gas ...

                                               

Amonium klorida

Cithakan:Chembox RefractIndexCithakan:Chembox LD50 Amonium klorida NH 4 Cl iku, sajeroning wanguné sing murni, sawijining kristal uyah amonia awerna putih sing bisa larut. Larutan amonium klorida kalebu larutan asem. Sal ammoniac iku jeneng amonium klorida sajeroning wangun mineral alamiah. Ammonium chlorida dipigunakaké ing ~5% larutan aqueous ing sumur lenga kanthi problem lempung sing abuh clay swelling problems. Ammonium klorida uga kanggo electrolit ing bateré sèng-karbon Zinc–carbon battery. Kagunan liya kalebu ing shampoo ranbut, lim kayu, lan prodhuk dat pangresikan piranti pembersih.

                                     

ⓘ Kimiya

  • Serangan Gas Kimiya ing Halabja Kurdish: Kîmyabarana Helebce کیمیابارانی ھەڵەبجە uga dikenal minangka Panumpes Halabja utawa Bloody Friday, ya iku sawijining
  • lèmpèngan tèktonik lan géologi amparan segara lan fluks manéka dat - dat kimiya lan barang - barang fisik sajeroning samodra lan sakiwa - tengené. Rembung sing
  • kimia ing jagad Islam mangku teges kajian alkimiya tradhisional lan kajian kimiya praktis wiwitan  panitipriksa kimiyawi wiwitan tumrap alam ing saumumé
  • Manusia gubahan carita anak - anak, Gaya Favorit Press Jakarta, 1979 Kimiya - us Sa aadah pertalan basa Jawa, Assegaf Surabaya Syair Asmaul Husna basa
  • alkimiya mono wigati ing babagan sains modhèren wiwitan mligi ing babagan kimiya lan usada Juru alkimiya Islam lan Éropah ngembangaké strukturing tèknik - tèknik
  • Ulumuddin Kebangkitan Ilmu - Ilmu Agama merupakan karyanya yang kaloka Kimiya as - Sa adah Kimia Kebahagiaan Misykah al - Anwar The Niche of Lights Maqasid
  • Banyu iku senyawa kang wigati kanggo kabèh wangun kauripan kang dikawruhi nganti tekan saiki ing bumi, nanging ora ing planit liya. Banyu disimbolaké kanthi
  • Kimia basa Arab: كيمياء utawa basa Griki: χημεία khemeia iku ngèlmu kang manyinaoni sifating dat - dat dhasar matéri kang ana ing jagat. Ngèlmu iki nyinaoni
  • Wlirang, walirang, utawa lirang iku unsur kimia sajeroning tabel périodik kang duwé lambang S lan nomer atom 16. Wanguné wujud non - metal kang ora ana rasané
  • saraf utek lan ngasilaké èfèk rasa tentrem kanthi ningkataké pakaryan zat kimiya alami sing ana sing awak sing sinebut gamma - aminobutirat GABA Akèh dhokter
  • Èlèktron iku partikel subatomik kang mawa momotan négatif lan lumrahé ditulis minangka e - Èlèktron ora duwé komponèn dhasar utawa substruktur apa - apa
Asem adhipat
                                               

Asem adhipat

Asam adipat ya iku sajenis asem ingkarboksilat. Asam adipat wujud bubuk kristal puteh. amarga saka rantai alifatik kang dawa, dhèwèké ora patek laur ana ing banyu.

Awu
                                               

Awu

Awu ya iku turahan saka kayu kang kobong, kang rupa kaya déné glepung. Awu kang kaasilake saka kayu kang diobong udakara 0.43-1.82% saka bobot kayune. Cacah lan komposisi awu kang kaasilake saka saben obongan béda-béda gumantung saka kayu kang diobong, lan kaanan liya nalika iku. Suhu kang luwih panas uga ngasilaké awu kang luwih sethithik. Awu mligi ngandhut kalsium karbonat, udakara 25-45%, potas

                                               

Monomer

Ing kimia, siji monomer iku struktur molekul kang bisa iketan kanthi kimia karo monomer liyané kanggo nyusun molekul polimer kang dawa lan makaping-kaping. Monomer bisa wujud hidrokarbon, gula, asem amino, utawa asem lemak.

                                               

Oleokimia

Oleokimia iku barang olahan saka gajih.Contoné mentega, sabun, lan lenga klentik. Oleokimia klebu barang sing bisa dianyari lan klebu sumber ènèrgi alternatif.

Users also searched:

educhemia, jtk unja, jurnal tadris kimiya, kimiya seventeen, pengertian tadris kimia,

...
...
...