Back

ⓘ Pulitik ..




                                               

Anarkisme

Anarki utawi Anarkisme punika sajatinipun satunggiling aliran pulitik ingkang nolak pamaréntahan. Dados kaum anarkis punika boten purun manawi pamaréntahan punika dipunwontenaken. Gantinipun inggih namung déwan-déwan alit kémawon ing tingkat dhasar. Pamarèntahan pusat inggih dipunicali. Nanging ing basa lumrah sadinten-dinten, asring anarki dipun-gandhèngaken kaliyan tindhak boten mawi tanggung jawab utawi ngrisak. Dados kawontenan ing pundi boten wonten ingkang saged ngatur.

                                               

Seni Perang

Seni Perang utawa The Art of War iku sawijining ngèlmu perang sing asalé saka risalah militèr China kang tinulis rikala abad angka 6 sadurungé Masèhi déning Sun Tzu. Rinakit sajeroning 13 bab, saben bab ditujokaké marang salah siji aspek peperangan, lan wis suwé dianggep karya wigati lan mapan tumrap strategi lan taktik militèr. Seni Perang minangka buku kang tuwa dhéwé bab strategi militèr ing donya. Kayadéné tulisan bab matématika utawa sains, karya iki uga diangkah kanggo mratélakaké konsèp wujud rangkéan rumusan. Buku iki minangka buku kang wiwitan lan paling suksès bab strategi lan du ...

                                               

Daftar negara Republik miturut bawana

Swiss Rumania Bulgaria Finlandia Bosnia-Herzegovina San Marino Belarus Rusia Républik Ceko Kroasia Turkmenistan Éropah Azerbaijan Albania Kazakhstan Meksiko Amérika Lor Amérikah Sarékat Chili Peru Argentina Kolombia Brasil Bolivia Amérika Kidul Benin Afrika Kidul Burundi Républik Kongo Chad Angola Senegal Républik Dhémokrasi Kongo Afrika Pasisir Gading Burkina Faso Républik Afrika Tengah Djibouti Pakistan Iran Indonésia Myanmar Irak Bangladesh Singapura Asia India Mesir Républik Rakyat China Républik China Taiwan Uni Emirat Arab

                                               

Daftar wangun pamaréntahan

Pratélan iki minangka urutan wangun pamaréntahan lan sistem pulitik miturut kategori. Sistem ing pratélan iki kadhangkala tumpang tindhih karo dhéfinisi liyané.

                                               

Eksekutif

Eksekutif iku cabang kakuwasan uatawa pamaréntahan sing kajibah nindakaké, utawa nglakokaké hukum. Figur paling senior kanthi de facto sajeroning siji èksekutif yaiku kepala pamaréntahan. Eksekutif bisa ngrujuk marang administrasi, sajeroning sistem presidensiil, utawa minangka pamaréntah, sajeroning sistem parlementer. Sistem presidensiil Sistem semi-presidensiil Sistem parlementer

                                               

Federal

Federal iku tembung sipat saka tembung Federasi. Lumrahé tembung iki ngrujuk marang pamaréntahan pusat utawa pamaréntahan ing tingkat nasional. Conto: Pamaréntah Federal Amérikah Sarékat Tentara Federal Yugoslavia

                                     

ⓘ Pulitik

  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Pulitik iku prosès nggawé lan pembagéan kakuwasan sajeroning masarakat kang antarané awujud prosès
  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Èlmu pulitik iku cabang èlmu sosial kang mbahas téyori lan praktèk pulitik sarta deskripsi lan
  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Parté pulitik iku organisasi pulitik kang nglakoni ideologi tartamtu utawa diwangun kanthi tujuan
  • Pratélan èlmuwan pulitik ing ngisor iki minangka pratélan èlmuwan pulitik ing donya, nanging sawatara tokoh uga misuwur minangka filsuf. Pratélan iki digawé
  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Sistem pulitik iku sistem ngenani pulitik lan pamaréntahan. Lumrahé dibandhingaké karo sistem
  • Haruhara Mèi 1998 kang ndadèkaké mudhuné Présidhèn Soeharto, reformasi gedhèn banjur dianakaké ing babagan pulitik Pratélan parté pulitik Indonésia
  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Pratélan parté pulitik ing Indonésia, ing ngisor iki ditata miturut partisipasi sajeroning pilihan
  • Pulitik Etis utawa Pulitik Bales Budi iku pamikiran kang nyatakaké yèn pamaréntah kolonial duwé tanggung jawab moral tumrap kasajahtran pribumi. Pamikiran
  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Parté pulitik iku organisasi pulitik sing ngupaya kanggo nggayuh lan njaga kakuwatan pulitik sajeroning
  • Seri Pulitik Gapura Pulitik This box: deleng rembug besut Kampanye pulitik iku upaya sing katata kanggo mempengaruhi prosès gawé kaputusan ing sawijining
                                               

Apanase

Apanase iku anugrah utawa gaji sing diparingaké déning pamaréntah utawa badan législatif marang anggota kulawarga karajan. Contoné ing jaman pamaréntah Hindia-Walanda prakara iki kerep ditrapaké.

Kampanye pulitik
                                               

Kampanye pulitik

Kampanye pulitik iku upaya sing katata kanggo mempengaruhi prosès gawé kaputusan ing sawijining golongan. sajeroning dhémokrasi, kampanye pulitik kerep ngacu marang kampanye elektoral, yaiku wakil kapilih atau referenda diputusaé. Kampanye pulitik uga nyakup usaha tumata kanggo ngowahi kawicaksanan sajeroning sawiji institusi.

Pamisahan kakuwasan
                                               

Pamisahan kakuwasan

Pamisahan kakuwasan uga kerep karan kanthi istilah trias politica, iku idé yèn pamaréntahan berdaulat kudu dipisahaké antara loro utawa luwih kesatuan kuwat sing bébas, kanggo nyegah siji wong utawa golongan duwé kakuwasan sing kakèhan. Lumrahé kakuwasan mau dipisah dadi kakuwasan èksekutif, lègislatif lan yudhikatif.

                                               

Parté Amanat Nasional

Parté Amanat Nasional utawa kerep dicekak PAN iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki madeg tanggal 23 Agustus 1998 lan disahké tanggal 27 Agustus 2003.

                                               

Parté Bulan Bintang

Parté Bulan Bintang iku parté pulitik ing Indonésia sing duwé asas Islam lan nganggep dhiriné minangka parté penerus Masyumi sing naté jaya ing kala Orde Lama. Parté Bulan Bintang diadegaké tanggal 17 Juli 1998. Parté iki wis mèlu pemilu kaping pindho yaiku Pemilu taun 1999 lan 2004. Sajeroning pemilu 2004 parté iki mung menangaké 2.970.487 pamilih 2.62% lan éntuk 11 kursi ing DPR.

Parté Dhémokrat
                                               

Parté Dhémokrat

Parté Dhémokrat iku parté pulitik Indonésia kang dibawahi Susilo Bambang Yudhoyono. Diadegaké tanggal 9 September 2001 lan disahaké tanggal 27 Agustus 2003, parté iki pisanan mèlu pemilu taun 2004 lan olèh swara 7.45% saka total swara lan éntuk 57 kursi ing DPR.

                                               

Parté Karya Peduli Bangsa

Parté Karya Peduli Bangsa utawa PKPB iku parté pulitik peserta Pilihan umum Indonésia 2004 sing diadegaké tanggal 9 September 2002 ing Jakarta, Indonésia. Parté iki dipangajengi R. Hartono lan sekjen Ary Mardjono. Saka kasil Pemilu 2004, PKPB duwé 2 wakil ing DPR RI.

Parté Keadilan dan Persatuan Indonésia
                                               

Parté Keadilan dan Persatuan Indonésia

Parté Keadilan dan Persatuan Indonésia iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki didhéklarasèkaké ing Jakarta tanggal 15 Dhésèmber 1999. PKPI pisanan mèlu Pemilu 1999.

Parté Kebangkitan Bangsa
                                               

Parté Kebangkitan Bangsa

Parté Kebangkitan Bangsa, iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki diadegaké ing Jakarta tanggal 29 Rabiul awal taun 1419 Hijriyah / 23 Juli 1998 sing didhéklarasèkaké déning para kyai-kyai Nahdlatul Ulama.

                                               

Parté Matahari Bangsa

Parté Matahari Bangsa iku parté pulitik ing Indonésia sing diadegaké tanggal 26 November 2006 déning kader anom Muhammadiyah kanthi azas Islam. Sanadyan mangkono, parté iki dudu péranganing Muhammadiyah. Parté iki wis lolos verifikasi administrasi Komisi Pemilihan Umum kanggo mèlu Pemilu 2009. Ketua Umumné yaiku Imam Addaruquthni.

Users also searched:

politik hukum,

...
...
...