Back

ⓘ Wujud banyu ..




                                               

Grojogan

Grojogan iku formasi géologi saka arus banyu kang mili liwat siji wewaton kang ngalami érosi lan tiba mudhun saka ndhuwur. Grojogan bisa wujud gawéan kang biyasa dipigunaaké ing taman. Sapérangan grojogan kawangun ing lingkungan pagunungan ing ngendi érosi kerep dumadi. Grojogan Rhine, grojogan gedhé dhéwé ingÉropah, ana ing Swiss. Grojogan Victoria, grojogan gedhé dhéwé,ana ing kali Zambezi ing wewatesan Zambia lan Zimbabwe. Grojogan Iguazu, grojogan kanthi bentangan paling amba, ana ing Amérika Kidul ing wewatesan Brasil lan Argentina. Grojogan Angel, grojogan paling dhuwur ing donya kan ...

                                               

Pasisir

Pasisir yaiku wewengkon kang dadi wates watara segara lan dharatan. Wujud pasisir béda-béda miturut kaanan lan prosès kang kedadèn ing wewengkon mau kaya ta pangangkutan, pengendapan lan pangikisan kang disebabaké déning gelombang, arus, angin lan kaanan lingkungan ing saubengé kang kedadèn terus-terusan nganti mbentuk siji pasisir.

                                     

ⓘ Wujud banyu

  • ès Banyu iku siji - sijiné dat kang kanthi alami ana ing lumahing bumi sajeroning katelu wujud mau. Banyu sapérangan gedhé ana ing segara banyu asin
  • lan liya - liyané. Zat Cair, wujudé pada karo wujud wadahé, lan jarak antar partikelé longgar. Contohé, banyu sirup, lenga lan liya - liyané. Zat gas iku
  • Banyu krambil ya iku banyu bening ing sakjeroning woh krambil kang isih enom degan Omben - ombèn wujud banyu degan misuwur ing nagara - nagara tropis kaya
  • Indonésia: uwab ya iku titik - titik banyu ing udara kabut sing karkondhènsasi. Kabut fog sakbeneré uga wujud méga bas Indonésia: awan sing ana ing
  • Pacar Banyu utawa Impatiens balsamina L ya iku tuwuhan kang asalé saka Asia Kidul lan Asia Kidul - wétan. Pacar banyu kalebu kulawarga Balsaminaceae. Tuwuhan
  • kang ana ing saubengé. Sacara Mikroskopis, suhu nunjukake ènergi kang duwé wujud getaran wangun piranti utawa piranti. Saben atom sajeroning wangun piranti
  • panyimpen banyu lan ngurangi érosi, sanajan lemah dhéwé uga bisa kaérosi. Komposisi lemah béda - béda ing siji papan karo papan liyané. Banyu lan udara wujud péranganing
  • nutrisi ing wujud banyu susu kanggo bayi utawa balita. Prosès pawènèhan banyu susu iki karan nyusoni. Sanajan klanjer kang ngasilaké banyu susu uga ana
  • jenengé berudu urip ing banyu utawa papan teles mau lan ambegan nganggo angsang. Sawisé pirang dina, berudu bajur malih wujud metamorfosa dadi kéwan
  • saperlu kanggo adus lan ngombé. Piranti utawa wadhah banyu nalika ngangsu tumrap wong wadon wujud klenthing, ya iku sajinis wadhah sing digawé saka lempung
  • daya réaksi kuwat karo banyu saénggga kudu disimpen sajeroning lenga. Amarga réaktif banget, natrium mèh ora tau tinemu wujud unsur murni. Kayadéné logam
  • saji sajeroning pakèt kang namun prelu ditambahi banyu panas sadurungé dienggo. Tembung santen iku wujud krama saka tembung sari lan santen iku pancèn
  • sajeroning wangun murni wujud logam kang empuk, putih kapérakan, kang tarnis lan kaoksidasi kanthi rikat ing hawa lan banyu Litium iku reaktif banget
Lempongan
                                               

Lempongan

Lempongan yaiku pérangan banyunan kang njorok marang dharatan. Lempongan yaiku wewengkon banyu kang sapérangan gedhé diubengi déning lemah. Lempongan lumrahé duwé kaanan kang luwih anteng tinimbang dhérah laut liyané, amarga lemah utawa dharatan ing sakiteré ngadhangi ombak utawa gelombang lan angin kang gedhé. Sawijining lempongan kang gedhé karan laut. Lempongan racaké minangka inlet pasisir kang duwé wujud bunder utawa oval kanthi celah mlebu kang sempit.

Tanjung
                                               

Tanjung

Tanjung ya iku dharatan kang njorok marang segara, utawa dharatan kang diubengi déning segara ing katelu sisine. Tanjung kang amba diarani ujung. Tanjung ya iku kosokbaline saka lempongan, nanging racaké tanjung lan lempongan bisa tinemu ing garis pasisir kang padha.

Tlaga
                                               

Tlaga

Tlaga iku banyu kang kaakumulasi ing siji papan kang cukup wiyar, kang bisa dumadi amarga lumeré gletser, ilènan kali, utawa amarga anané tuk banyu. Padatan tlaga bisa dinggo minangka sarana rekreasi, lan ulah raga.

Users also searched:

gambar hantu air, video hantu air,

...
...
...