Back

ⓘ Banyu ..




                                               

Banyu

Banyu iku senyawa kang wigati kanggo kabèh wangun kauripan kang dikawruhi nganti tekan saiki ing bumi, nanging ora ing planit liya. Banyu disimbolaké kanthi H 2 O. Cacahé banyu kang nutupi bumi ngancik 71%. Ana 1.4 triliun kilomèter kubik ing bumi. Banyu bisa awujud gas uwap banyu, cuwèr banyu lan padhet ès. Banyu iku siji-sijiné dat kang kanthi alami ana ing lumahing bumi sajeroning katelu wujud mau. Banyu sapérangan gedhé ana ing segara banyu asin lan ing lapisan-lapisan ès ing kutub lan pucuk-pucuk gunung, nanging uga bisa ana minangka méga, udan, kali, lumahing banyu tawa, tlaga, uwap ...

                                               

Embun

Embun ya iku prosès kabentuke partikel-partikel banyu amarga kondensasi uwab banyu luwih kuwat katimbang prosès penguapan banyu ing hawa. Gampange embun ya iku prosès pengembunan, berubahe gas dadi cuwèran utawa uwab kang dadi titik-titik banyu.

                                               

Sumur

Sumur utawa perigi ya iku sumber banyu kang ditampung ing siji dhudhukan lemah lan bisa dimumpangatake kanggo kaperluan sadina-dina. Saliyané sumur kang ngasilaké banyu, ana uga sumur kang ngasilaké lenga utawa gas. Sumur tradhisional utawa sumur gowak wujud bolongan rada gedhé kang dikupengi témbok ing pinggiré. Banyu kang ana ing sumur banjur ditimba nganggo èmbér kang diwénéhi tali. Èmbér kang diwénéhi tali iki mau diarani timba. Sumur ing kutha-kutha gedhé ing Indonésia ukurané cilik, gedhéné kurang luwih sak pipa pralon. Banyu kang ana ing jero sumur banjur disedhot supaya munggah nga ...

                                               

Uwab

Uwab ya iku titik-titik banyu ing udara sing karkondhènsasi. Kabut sakbeneré uga wujud méga sing ana ing lumahing bumi, sing ngandhut mayuta-yuta uwab utawa butiran banyu sing cilik bangetl. Fog dumadi saka titik banyu, nanging ing kondhisi tinamtu bisa dikanthèni kristal ès. Lumrahé, "kabut" didhèfinisi minangka kondhisi kanthi let pandeleng kurang saka 200 m, lan "kabut kandel" ya iku kondhisi let pandeleng kurang sakai 50 m. Ing segara, dhéfinisi mau béda. Fog ya iku kondhisi kanthi let pandeleng kurang saka 1000 m, lan dense fog iku kondhisi kanthi let pandeleng kurang saka 200 m. Ana ...

                                               

Sendhok bolong

Sendok bolong yaiku sendok sing dienggo kanggo nyiyapake panganan. Istilah kasebut bisa digunakake kanggo njlentrehake sendhok kanthi slot, bolongan utawa bukaan liyane ing mangkuk sendok sing ngeculake cairan nalika ngreksa barang padhet sing luwih gedhe ing ndhuwur. Fungsi sing padha karo ayak ; Nanging, sendok slotted ukuran sendok biasane digunakake kanggo njupuk barang saka cairan masak nalika ngreksa cairan kasebut ing pot, dene sendok slotted ukuran meja asring digunakake kanggo nyedhiyakake panganan sing disiyapake utawa dikemas ing jus, kayata woh kaleng lan sayuran. Siji conto kh ...

                                     

ⓘ Banyu

  • Cacahé banyu kang nutupi bumi ngancik 71 Ana 1, 4 triliun kilomèter kubik 330 juta mil³ ing bumi. Banyu bisa awujud gas uwap banyu cuwèr banyu lan
  • Uwab banyu ya iku gas sing ana amarga proses panas banyu H 2 O sing uwab banyu nduweni daya potensial sing gedhe banget sing bisa digunakake kanggo
  • Botol banyu minangka wadhah sing digunakake kanggo nahan banyu cuwerqn utawa omben - omben liyane kanggo diombe. Panganggone botol banyu ngidini wong ngombe
  • Pacar Banyu utawa Impatiens balsamina L ya iku tuwuhan kang asalé saka Asia Kidul lan Asia Kidul - wétan. Pacar banyu kalebu kulawarga Balsaminaceae. Tuwuhan
  • Banyu tawa ya iku banyu sing ora ana rasané, kewalikané karo banyu asin. Banyu tawa ora ngandhut larutan uyah lan larutan mineral. Sumber banyu tawa biasané
  • Banyu karbonat uga dikenal minangka banyu soda, banyu sparkling, banyu fizzy, banyu karo gas utawa utamane ing AS minangka banyu seltzer utawa seltzer
  • Banyu mineral yaiku banyu saka sumber mineral sing ngemot macem - macem mineral, kaya ta garam lan senyawa belerang Banyu mineral biasane bisa mati utawa
  • Banyu krambil ya iku banyu bening ing sakjeroning woh krambil kang isih enom degan Omben - ombèn wujud banyu degan misuwur ing nagara - nagara tropis kaya
  • Mawar banyu iku banyu sing digawe dening steeping klopak kembang mawar ing banyu Tambahan, iku hydrosol bagean saka distillate saka mawar petals, a dening - produk
  • Golèk banyu bening iku paribasan sajeroning Basa Jawa sing tegesé meguru golèk kawruh sing becik. Paribasa lan Saloka Jawa
  • Botol banyu wis minangka sawijining ngombé banyu contone, banyu uga, banyu disaring, banyu mineral, utawa spring banyu rangkep ing plastik utawa kaca
  • banyu sing dikenal minangka cooler banyu yen digunakake mung kanggo adhem yaiku sawijining piranti mesin sing adhem utawa panas lan mbuwang banyu
Hima
                                               

Hima

Hima yaiku banyu udan kang tiba saka mega lan wis njendhel dadi padhet déning hawa kang adhem. Hima iku dumadi saka unsur-unsur kukusing banyu kang wis njendhel dadi ès ing hawa lan tiba ing bumi minangka kristal-kristal ès. Hima iku hawa awake ing kitaran 0 °C. Hima iku ana ing hawa gedhé sedhengan lan adhem. Pratèl isi hima yaiku 70% ès lan 30% uyah.

Ciu gedhang
                                               

Ciu gedhang

Anggur pisang minangka anggur buah sing digawe istimewa saka gedhang. Ing Tanzania, anggur pisang digawe kanthi komersial kanthi ngefermentasi gedhang sing wis mateng, ditumbuk, lan mateng. Banyu, ragi anggur lan gula ditambahake ing "mash banana".

Users also searched:

banyu urip oil field, exxonmobil banyu urip,

...
...
...