Back

ⓘ Nonlogam ..




                                               

Fosfor

Fosfor iku unsur kimia sing lambangé P kanthi nomer atom 15. Fosfor wujud nonlogam, kanthi valènsi akèh, kalebu golongan nitrogen, akèh ditemoni ing waton fosfat anorganik lan sajeroning kabèh sel urip nanging ora tau ditemoni ing wangun unsur bébasé. Fosfor reaktif banget, mancaraké pendhar cahya sing lemah nalika nggabung karo oksigèn, tinemu ing manéka bentuk, lan wujud unsur wigati sajeroning makluk urip. Kagunaan fosfor sing paling wigati yaiku sajeroning panggawéyan lemi, lan kanthi wiyar dipigunakaké ing bahan panjeblug, rèk, mbang api, pestisida, odhol, lan dhéterjèn.

                                     

ⓘ Nonlogam

  • Nonlogam iku golongan unsur kimia kang duwé sipat elektronegatif, yaiku luwih gampang narik elektron valensi saka atom liya tinimbang ngeculaké. Kang éwoning
  • metaloid lan nonlogam Sajeroning tabel périodik, garis diagonal digambar saka boron B menyang polonium Po mbédakaké logam saka nonlogam Unsur sajeroning
  • Fosfor iku unsur kimia sing lambangé P kanthi nomer atom 15. Fosfor wujud nonlogam kanthi valènsi akèh, kalebu golongan nitrogen, akèh ditemoni ing waton
  • Alkali golongan 1 Alkali tanah golongan 2 Lantanida Aktinida Logam transisi Logam Metaloid Nonlogam Halogen golongan 17 Gas mulia golongan 18
  • metaloid tetravalensi, sipate luwih ora reaktif tinimbang karbon, pérangan nonlogam kang ana ing dhuwure persis ing tabel periodik, nanging luwih reaktif tinimbang
  • Seri Kimia saka Tabel Périodik Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
  • Seri Kimia saka Tabel Périodik Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
  • Seri Kimia saka Tabel Périodik Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
  • Katrangan Umum Unsur Jeneng, Lambang, Nomer atom hidrogen, H, 1 Dhèrèt kimia nonlogam Golongan, Période, Blok 1, 1, s Panampilan tak berwarna Massa atom 1, 00794 7
  • 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Dhèrèt kimia: Alkali - Alkali tanah - Lantanida - Aktinida - Logam transisi - Logam - Metaloid - Nonlogam - Halogen - Gas mulia
  • 5 - 6 - 7 - 8 - 9 Dhèrèt kimia: Alkali - Alkali tanah - Lantanida - Aktinida - Logam transisi - Logam - Metaloid - Nonlogam - Halogen - Gas mulia

Users also searched:

...