Back

ⓘ Perang Korea ..




                                               

Pulo Yeonpyeong

Pulau Yeonpyeong inggih menika satunggaling kapuloan wonten ing Laut Kuning, Korea Kidul. Kapuloan menika mapanipun kirang langkung 80 km wonten ing sisih kulon Incheon. Pulo utama wonten ing kapuloan menika ajeneng pulau Daeyeonpyeong, kanthi wiyaripun 7.01 km² lan cacahipun padunung kirang langkung 1.176 jiwa. Pulau sanès ingkang dipun-ginakaken inggih menika Soyeonpyeong, kanthi cacahing padunung ingkang langkung alit saha wewengkonipun kanthi wiyar 0.24 km². Yeonpyeong menika mapan wonten ing Garis Wates Lor, lan namung 12 km saking segara Korea Kidul. Awit saking papanipun saha kathah ...

                                               

Memil-muk

Memil-muk utawa jeli soba minangka salah sawijining olahan jinis muk coklat abrit-coklat sing digawe saka pati soba. Umume disajekake minangka banchan uga anju. Ing Korea sakwise perang, wiwit pertengahan nganti pungkasan abad kaping 20, memil-muk karo chapssal-tteok kue beras ketan akeh digunakake dadi yasik cemilan larut wengi dening para pedagang dalan. Ing jaman saiki, iki misuwur minangka panganan panganan.

                                               

Olahan Hawaii

Masakan Hawaii kalebu limang gaya panganan sing beda-beda, nggambarake macem-macem sejarah panganan lan imigrasi ing Kepulauan Hawaii. Ing periode pra-kontak Hawaii Kuno, pelayaran Polinesia nggawa tanduran lan kewan menyang Kepulauan. Minangka Native Hawaii dienggoni wilayah, padha fished, wungu Taro kanggo poi, buah kelapa nandur, tebu, kentang manis lan yams, lan masak meat lan iwak ing oven bumi. Sawise kawitan kontak ing 1778, Eropah lan masakan Amérika teka bebarengan karo misionaris lan whalers, ingkang nepangaken panganan dhewe lan dibangun gedhe tebu perkebunan. Misionaris Kristen ...

                                     

ⓘ Perang Korea

  • Perang Koréa basa Koréa: 한국전쟁 saka 25 Juni 1950 nganti 27 Juli 1953, iku konflik antarané Koréa Lor lan Koréa Kidul. Perang iki uga karan perang sing
  • Produksi beras nambah sajrone iki kanggo ndhukung upaya perang Kekaisaran Jepang. Akeh wong Korea nambah produksi gandum liyane kanggo konsumsi dhewe.
  • Sajrone Perang Dunia II, ana akeh warga Korea sing diwajibake gabung karo militer Jepang. Gelombang migrasi uga kedadeyan ora suwe sawise Korea Selatan
  • Ongjin, Incheon, Korea Kidul, ing celak Garis Wates Lor. Adhedhasar Persetujuan Gencatan Senjata Korea 1953 ingkang mungkasi Perang Korea gangsal pulo kalebet
  • Perang Korea nggunakake panganan surplus utawa smuggled saka pangkalan tentara AS Sanajan panganan kasebut lair ing jaman kemlaratan pasca perang
  • libur ing Koréa Kidul Pratélan nagara Korea net: Serambi Korea portal dari agensi pamaréntah, KOIS Pusat Statistik Korea Kidul Majelis Nasional Gedung Biru - situs
  • Perang Vietnam, uga karan Perang Indochina Kapindho, ya iku perang kang dumadi antarané taun 1957 lan taun 1975 ing Vietnam. Perang iki wujud péranganing
  • asing ingkang nyerang Korea kadosdene Invasi Qing 1627 kapal perang Jepang 1875 kapal perang Perancis 1866 lan kapal perang Amerika Serikat 1871
  • Korea Kidul lan Korea Lor. 1000 bala Korea Kidul nglampahi patroli wonten ing kapuloan menika lan kalih perang wonten segara sampun kedadosan ing celak
  • kampanye Perang Revolusi Amérikah Sarékat Perang Révolusi Amérikah Sarékat 1775 1783 Pérang Kamardikan Amérikah Sarékat, utawa gur Perang Revolusi
  • Kongju, inggih menika satunggaling kutha wonten ing Chungcheong Kidul, Korea Kidul. jmpl kiri Gongju kirang langkung ing 1872 Gongju menika saderengipun

Users also searched:

...