Back

ⓘ Plastik yaiku kumpulan zat organik kang stabil ing suhu biyasa. Nanging bisa malih dhapuré nganggo kalor utawa tekanan, amarga plastik iki carané nggawé plastis ..




Plastik
                                     

ⓘ Plastik

Plastik yaiku kumpulan zat organik kang stabil ing suhu biyasa. Nanging bisa malih dhapuré nganggo kalor utawa tekanan, amarga plastik iki carané nggawé plastis. Plastik uga nduwéni teges bahan sintetis kang nduwéni warna-warna warna. Plastik uga kena digawé jungkat, dompét, ember. Plastik diasilaké saka produk polimérisasi sintetik utawa semi sintetik. Plastik diwangun saka kondénsasi organik utawa penambahan polimer lan bisa uga zat liyané kanggo ngundhakaké hasil.

                                     

1. Gendul Plastik

Ing ngisoré gendul plastik ana simbol panah telu kang mbentuk segitelu. Kang luwih wigati ora segitelu kang kasusun saka panah nanging angka cilik ing tengah-tengah utawa sanjeroné segitelu panah iku. Angka-angka iku diarani sistem kodhe idéntifikasi resin kang digawé nalika taun 1988. Kang nggawé sistem kodhe iki yaiku The Society of the Plastics Industry utawa kang diarani SPI. Sistem kodhe resin iki nglompokaké gendul plastik kang tinemu ing limbah rumah tangga miturut kandhutan resin. Sistem kodhe iki dikembangaké kanggo nyukupi kabutuhan kang nyediakaké jasa daur ulang lan menéhi konsisténsi lan kaseragaman sistem ing manufaktur plastik kang bisa dipraktékaké ing internasional.

Wungkus plastik
                                               

Wungkus plastik

Bungkus plastik yaiku film plastik tipis sing biasane digunakake kanggo nutupi panganan supaya panganan tetep seger. Kekandelan bungkus plastik biasane udakara 0.01 mmBungkus plastik dikenal minangka film cling ing Inggris lan cling wrap ing Australia. Salah sawijining inovasi paling anyar yaiku bungkus plastik berlubang.