Back

ⓘ Muhammad Yusuf Hasyim. KH. Muhammad Yusuf Hasyim ya iku tokoh Islam ing Indonésia. Yusuf Hasyim uga naté dadi pangasuh ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng wiwit ta ..




                                     

ⓘ Muhammad Yusuf Hasyim

KH. Muhammad Yusuf Hasyim ya iku tokoh Islam ing Indonésia. Yusuf Hasyim uga naté dadi pangasuh ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng wiwit taun 1965 nganti 2006. KH. Muhammad Yusuf Hasyim iku putrané KH. Hasyim Asyarie kang paling pungkasan. KH Yusuf Hasyim lair ing Jombang, Jawa Timur, 3 Agustus 1929 lan séda ing Surabaya, Jawa Timur, 14 Januari 2007 ing umur 77 taun dimakamaké ing makam kulawarga ing lingkungan Pondhok pesantrèn Tebu Ireng. Pak Ud, jeneng akrabé, saliyané pinter ing bab agama ya uga pinter ing bab pulitik. Nyatané pak Ud uga naté gawé parté pulitik ya iku Parté Kebangkitan Umat. Ing taun 2006, Pak Ud uga mrakarsai ngadeké unit pandhidhikan mahad aly ing Tebu Ireng. Kuwi minangka jawaban amarga mrosoté kadher ulama wiwit puluhan taun kapungkur. Sanajan wis sepuh, Pak Ud ora tau bosen ngekèi naséhat-naséhat kang apik marang para santri.

                                     

1. Karir

  • Anggota DPR RI,
  • Pengasuh Pondhok pesantrèn Tebu Ireng, Jombang, Jawa Timur, nganti 13`April 2006,
  • Ketua Umum Parté Kebangkitan Umat PKU.
  • Wakil Ketua MPP PPP,