Back

ⓘ Qu Yuan ya iku penyair lan pejabat pamaréntahan saka Nagara Chu ing Periode Nagara Perang. Dilahirkan ing taun 340 SM, Qu Yuan lair saka salah sawijining kulawa ..




Qu Yuan
                                     

ⓘ Qu Yuan

Qu Yuan ya iku penyair lan pejabat pamaréntahan saka Nagara Chu ing Periode Nagara Perang. Dilahirkan ing taun 340 SM, Qu Yuan lair saka salah sawijining kulawarga kang berpengaruh ing nagara Chu. Dhèwèké ya iku penaséhat Kaisar Huai kang dadi panguwasa saka 328 SM nganti 299 SM.

Qu Yuan duwé karier pulitik kang apik nganti kabèh mantri Kaisar Huai nudhuh dhèwèké, saéngga dhèwèké digethingi ing arena pulitik Nagara Chu. Nalika Qu Yuan ora ana, nagara Chu bisa dikalahake déning Nagara Qin. Amarga ngerti yèn nagara Chu kalah, Qu Yuan mlumpat ing Kali Miluo ing provinsi Hunan. Festival Perahu Naga ya iku festival kanggo mengeti tinggal donyane. Déné tradisi mangan BakcangHanzi: 肉粽, hanyu pinyin: rouzong ya iku tradisi kang kawiwitan saka rakyat kang simpati tumrap kepatèné Qu Yuan. Para rakyat mau mbuwang sega ing kali kanggo nyegah makluk ing banyu mau mangan mayite Qu Yuan.