Back

ⓘ Zhong Kui ya iku déwa Mitologi Cina pembasmi setan lan roh ala. Miturut legenda dhèwèké manggon ana ing Pegunungan Zhongnan ing wiwitan Dinasti Tang. Zhong Kui ..




Zhong Kui
                                     

ⓘ Zhong Kui

Zhong Kui ya iku déwa Mitologi Cina pembasmi setan lan roh ala. Miturut legenda dhèwèké manggon ana ing Pegunungan Zhongnan ing wiwitan Dinasti Tang. Zhong Kui memiliki rupa yang tidak rupawan. Ing wiwitan pamaréntahan Kaisar Xuanzong dari Tang, Zhong Kui mèlu ujian nagara. Pejabat kanthi aran Lu Qi mbiji Zhong Kui dhedhasar rupané lan ngelek-ngelek awake ing ngarepe kaisar. Kamangka kabèh esai kang ditulis dhèwèké duwé kualitas dhuwur saéngga dipuji déning pemimpin saka juri pura. Amarga kuciwa, pungkasane dhèwèké bunuh dhiri kanthi njeblokake awake ing pura.

Sawisé mati, dhèwèké dinobatake minangka pembasmi setan lan roh ala déning Kaisar Dezong. Kabèh mau amarga rupané kang gawé roh ala ora wani comah-omah ètnis Tionghoa kanggo ngusir roh ala.