Back

ⓘ Kaisar Tang Xuanzong. Kaisar Tang Xuanzong uga dikenal kanthi jeneng Kaisar Tang Ming, lan uga nduwéni jeneng Li Longji, utawa Wu Longji. Kaisar Tang Xuanzong u ..




Kaisar Tang Xuanzong
                                     

ⓘ Kaisar Tang Xuanzong

Kaisar Tang Xuanzong. Kaisar Tang Xuanzong uga dikenal kanthi jeneng Kaisar Tang Ming, lan uga nduwéni jeneng Li Longji, utawa Wu Longji. Kaisar Tang Xuanzong urip wiwit taun 690 nganti 705. Kaisar Tang Xuanzong iku kaisar dinasti Tang kang kaping pitu. Kaisar Tang Xuanzong mimpin Dinasti Tang wiwit taun 712 nganti taun 756. Kapemimpinane kang suwené 43 taun kalebu paling suwé ing Dinasti Tang. Kaisar Tang Xuanzong kalebu kaisar kang sregep lan pinter, malah-malah dianggep dadi kaisar kang bisa nggawé jaya Dinasti Tang. Nanging amarga banget percayané karo Li Linfu, Yang Guozhong lan An Lushan ing akir kauwasaane saéngga ana Pemberontakan Anshi.

Pamaréntahan Kaisar Tang Xuanzong diarani Pamaréntahan Kaiyuan. Sanajan nalika sepisanan nagara dadi sugih lan rakyat makmur nanging anané pambrontakan Anshi ndadèkaké Dinasti Tang bangkut lan ambruk. Kaisar Tang Xuanzong uga tau menéhi jeneng kahormatan tumrap An Zhongzhang kanthi jeneng Baoyu kang tegesé kang nyekel watu kumala. Jeneng iki diwénéhaké amarga An Zhongzhang nduwéni prestasi kang apik.