Back

ⓘ Rawa ..




                                               

Bogem

Bogem niku nama taneman ingkang wonten teng rawa-rawa pinggir lepen wana bako, bogem sebatan sanès namanipun pidada abrit. Pidada abrit niku sering wonten wana-wana bako ingkang kathah lemahé. Uga sedawané pinggir lepen utawa rawa-rawa ingkang kenging pengaruh rob suruté toya laut. Kembang pidada abrit saged ngebang teng waktu dalu Kembang pidada abrit niku katah ngadung nectar lan disenengi déning kalong uga ngenget. Pidada abrit didahar saged megar sedawané taun, uwohé saged didahar, uga godong ingkang maksi enem saged kangge lalaban. Uwohé saged didahar utawa dimasak kados camuran ulam. ...

                                               

Alit

Alit inggih menika salah satunggaling pemuda wonten Kampung Penyengat, Kecamatan Sungai Apit, Kabupaten Siak, Riau. Piyambaikipun dados ketua Kerapatan Adat Suku Anak Rawa, Sekretaris Badan Permusyawartan Kampung, Ketua Sanggar Seni Anak Rawa, saha Ketua Keluarga Besar Ikatan Keluarga Anak Rawa. Alit menika pemuda ingkang miwiti wontenipun sarjana ing kampungipun taun 2009.

                                               

Bulung

Bulung yaiku tanduran kang umumé cukul ana ning alas mangrove utawa dhaérah rawa-rawa. Ning Kabupatèn Indramayu, tanduran iki diarani daon utawa jembatu. Tanduran bulung akèh gunané, contoné ning masyarakat godhongé digawé dadi welit utawa kajang sing biasa didadekaké payon omah. Wohé diarani jembatu sing biasa digawé inuman seger sebab rasané kaya dugan utawa kelapa enom. Godhong sing enom umumé digawé kelobot, yaiku sewisé diguwang bitingé kari lembarané sing diarani klobot terus dipépé lan dikethok seukuran kanggo nglinting rokok. Kegunaané sing sejen yaiku blukang kulité bisa digawé kl ...

                                               

Seré

Seré iku tuwuhan kang kagolong familia Poaceae. Seré urip ing panggonan kang cedhak karo banyu, lemahe gembur. Panggonan kang akèh dadi habitate tuwuhan iki ya iku pinggir kali, rawa, utawa saluran irigasi. Kanggo ngembang biake tuwuhan iki kanthi cara pisahke seré saka godhonge, nanging oyote aja diilangi, banjur tandur. Jeneng liya saka seré:seréh, seré Jawa, sarai, sorai, sange-sange Sumatera, belangkak, senggalau, salai Kalimantan, see, nau sina, bu muke Nusa Tenggara, tonti, sare Sulawesi, hisa, bisa Maluku Tuwuhan iki ngandhung: Minyak asiri: geraniol, citronnelal, eugenol-metil eter ...

                                               

Marshtomp

Marshtomp, ing Jepang diarani Numacraw, iku spésies Pokémon jinis banyu-lemah ing Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori. Marshtomp pisanan metu ing gim vidio Pokémon Ruby and Sapphire lan sakcandhaké. Spésies Pokémon iki misuwur minangka Pokémon Iwak Lélé, Marshtomp pisanan metu ing 2003 ing Pokémon Ruby and Sapphire. Marshtomp iku évolusi saka Mudkip nalika lèvel 16 lan bakal évolusi manèh dadi Swampert nalika lèvel 36.

                                               

Pai ngisor ireng

Pie ngisor ireng minangka jinis pie sing asale saka Amerika Serikat sing duwe lapisan krim utawa puding coklat, "ireng ngisor" sing diiseni krim kocok utawa meringue. Kerak tunggal wis dipanggang lan komposisi variabel, nanging kerak kerupuk graham umume. Pie ngisor ireng dianggep sawetara asale saka Kidul, "ngisor ireng" makili dataran ngisor sing rawa lan rawa ing sadawane Kali Mississippi ; sumber liya wis ngidentifikasi asal usul ing Louisiana utawa Kota Oklahoma ing wiwitan taun 1940an. Penemuan kasebut diklaim dening Monroe Boston Strause saka Los Angeles. Strause, sing dikenal kanth ...

                                               

Swampert

Swampert, ing Jepang diarani Laglarge, iku spésiés Pokémon jinis banyu-lemah ing Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori. Swampert pisanan metu ing gim vidio Pokémon Ruby and Sapphire lan sakcandhaké. Spésies iki misuwur minangka Pokémon Iwak Lélé. Swampert pisanan metu ing 2003 ing Pokémon Ruby lan Sapphire. Swampert iku évolusi saka Marshtomp nalika lèvel 36 sing sadurungé évolusi saka Mudkip nalika lèvel 16. Swampert bisa évolusi mega dadi Mega Swampert nganggo Swampertite.

                                               

Wong Sarmi

Wong Sarmi iku golongan etnis sing dedunung ana ing daerah arah aliran Kali Memberami lan Kali Tor sing ngalir nganthi pantai lor Irian Jaya. Bates wilayahe persebaran golongan etnis iki yoiku ing pedalaman nganthi kaki gunung lan danau-danau. Populasi Wong Sarmi ana sekitar 400 jiwa. Masyarakate rata-rata duwe penggawean ngolah wit sagu sing akeh tukhul ing Hutan berawa-rawa kuwi. Wong Sarmi berburu celeng, kuskus, manuk, lan iwak ing kali.

                                               

Waterblommetjiebredie

Waterblommetjiebredie /ˌvɑːtərˌblɔmikiˈbrɪədi/ minangka salah sawijining olahan rebus. Jeneng kasebut asale saka basa Afrikaans lan secara harfiah tegese godhok kembang banyu cilik. Bahan iki digawe saka daging, umume daging domba, diawisi bareng karo waterblommetjies sing ditemokake ing bendungan lan rawa ing Western Cape Afrika Selatan. Tunas distonio Aponogeton biasane siyap dipilih ing wulan tengah pertengahan wulan Juli lan Agustus, sing dienggo ing mangsa musim salju kayata waterblommetjiebredie.

                                               

Sinonggi

Sinonggi inggih menika dhaharan khas saking suku Tolaki, Sulawesi Tenggara, Indonésia ingkang dipundamel saking pathi sagu. Suku Tolaki gadhah tradhisi dhahar sinonggi sesarengan ingkang dipunwastani mosonggi. Kangge Suku Tolaki, sinonggi menika dhaharan pokok ingkang samenika sampun ngalami peralihan kanthi makna saha saingan nasi.

                                     

ⓘ Rawa

  • Rawa Lumbu iku kecamatan ing Kutha Bekasi, Jawa Kulon. Bojong Menteng Bojong Rawalumbu Pengasinan Sepanjang Jaya
  • Powiat Rawa iku powiat kaya déné kabupatèn in Tanah Jawa ing Polen. Kutha krajané ya iku Rawa Mazowiecka. Powiat iki papané ana ing provinsi Lodz lan
  • Rawa Pening pening asal saka tembung bening iku tlaga sisan papan panggonan wisata banyu ing Kabupatèn Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Kanthi jembar
  • Barkas: Kalurahan Rawa Barat - Kebayoran Baru.jpg Rawa Kulon Rawa Barat iku kalurahan ing kacamatan Kebayoran Baru, Jakarta Kidul, Jakarta, Indonésia. Kalurahan
  • Rawa Warak Lor basa Indonésia: Rawa Warak Utara iku kalurahan ing kacamatan Koja, Jakarta Lor, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos - Kalurahan
  • Rawa Upo 우포늪 ya iku sawijining dataran teles kang dumunung ing kabupatèn Changnyeong, Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul. Rawa iki minangka péranganing dataran
  • Cucak rawa iku manuk pangocèh saka suku Pycnonotidae sing sok asaba ing rawa - rawa lan pinggir alas. Swarané apik lan disenengi manungsa.. Manuk iki uga
  • Rawa Warak Kidul basa Indonésia: Rawa Warak Selatan iku kalurahan ing kacamatan Koja, Jakarta Lor, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos
  • Asem Rawa iku kacamatan ing Kutha Surabaya. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri No.56 - 2015 www.kemendagri.go.id ing basa
  • Rawa Jati iku kalurahan ing kacamatan Pancoran, Jakarta Kidul, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki nduwèni kodhe pos - Kalurahan iki nduwèni padunung cacahé
Wadhuk Krenceng
                                               

Wadhuk Krenceng

Wadhuk Nadra Krenceng utawa Wadhuk Krenceng iku wadhuk sing kapernah ing Kutha Cilegon, Banten. Wadhuk iki minangka tandhon banyuné Kali Rawa Danau lan sawenèh kali ing laladan Kutha Cilegon.

                                               

Blembem

Blembem niku nama suket teng Jawa,Menurut K.Hayne teng bukuTumbuhan Berguna Indonesia I-IV nama Blembem ingkang sempet dicatet yaniku, blembem, blembem, blembem, blembem, blembem, Blembem rawa, lan blembem watu.

Users also searched:

...