Back

ⓘ Salar de Uyuni inggih punika sarem ingkang paling ageng ing donya, ingkang gadhah sebatan tlaga Salar de Uyuni. Salar de Uyuni inggih punika papan visual ingkan ..




Salar de Uyuni
                                     

ⓘ Salar de Uyuni

Salar de Uyuni inggih punika sarem ingkang paling ageng ing donya, ingkang gadhah sebatan tlaga Salar de Uyuni. Salar de Uyuni inggih punika papan visual ingkang éndah, salah satunggalipn papan paling éndah ing Bolivia lan Amérika Kidul. Inggih punika visi surealis ing Altiplano Bolivia dipundamel saking formasi géologi mata toya panas bumi lan tlaga toya sarem.

Salar de Uyuni gadhah luas kirang langkung 10.582 km pesagi. Panggènipun wonten ing Oruro lan Potosi SW Bolivia, Salar de Uyuni amargi dados cadangan 10 miliar ton sarem.

Salar de Uyuni gadhah suhu taunan rata-rata antawisipun 20 derajat Celcius lan -25 C ing mangsa atis saking Juli ngantos November papan sare sarem garing sawekdal mangsa panas November ngantos Maret.

                                     

1. Panilaran ing Salar de Uyuni

Isla de los Pescadores Inca Huasi: papan ingkang éndah, kathah kaktus raksasa ingkang nginggilipun 150 mèter ing nginggilipun lumahing tlaga. Sarem punika gadhah panilaran arkéologis saking kabudayan Tiwuanaku lan Inca inggih punika:

  • Hotèl de Sal hotèl sarem. Sedaya dipunyasa saking sarem
  • Laguna Verde Green Lagoon
  • Gunung berapi "Tunupa lan Jiriri
  • Laguna Colorada Merah laggon
  • Isla de Huevo Cascara pulau Eggshell

Salar de Uyuni inggih punika donya fantasi.

                                     

2. Sejarahipun Salar de Uyuni

Millenia dangu, kirang langkung 30.000 taun wonten tlaga ingkang ageng sanget, Danau Minchin. Selajengipun wonten kagiyatan géologi ingkang bènten lan ing pungkasanipun dados kalih tlaga toya tawar lan tlaga toya asin kalih, salah satunggalipun tlagan Salar de Uyuni. Selajengipun punika, Uyuni ndadosaken kerak sarem ing dhuwuripun tuladha, lithium, magnesium, lan sarem méja. ing wekdal punika, sarem dipunkerik nginggilipun saking lumahing datar tipis saking flat.