Back

ⓘ Kutin ya iku polimer heterogen kang kasusun saka sawatara kombinasi anggota rong golongan asem lemak, saklompok duwé 16 karbon lan sijiné 18 karbon. Akeh-akèhé ..




Kutin
                                     

ⓘ Kutin

Kutin ya iku polimer heterogen kang kasusun saka sawatara kombinasi anggota rong golongan asem lemak, saklompok duwé 16 karbon lan sijiné 18 karbon. Akeh-akèhé asem lemak mau duwé loro utawa luwih gugus hidroksil, kang sarupa karo asem risinoleat. Sifat polimer kutin ana saka ikatan ester kang nggabungake gugus hidroksil lan gugus karboksil ing pirang-pirang asem lemak. Sithike senyawa fenol uga ana ing kutin, lan dikira tumemplek déning ester kang nggandhèngaké asem lemak karo pektin saka dinding sel epidermis. Kutin minangka salah siji komponèn panyusun kutikula tuwuhan saliyané lilin lapisan panutup lan polisakarida pektin kang nemplek ing dinding sel. Kutin sarupa karo suberin amarga sakloron duwé fraksi poliester lipid utama, nanging suberin duwé luwih akèh fraksi fenol lan ing jinis asem lemake.