Back

ⓘ Triakontanol ya iku alkohol primèr jenuh kang kasusun saka 30 karbon lan kawiwitan diisolasi saka tajuk alfalfa. Senyawa mau ora larut banget ing banyu lan ing ..




                                     

ⓘ Triakontanol

Triakontanol ya iku alkohol primèr jenuh kang kasusun saka 30 karbon lan kawiwitan diisolasi saka tajuk alfalfa. Senyawa mau ora larut banget ing banyu lan ing wujud suspensi koloid ngundhakaké kanthi nyata modoting tuwuhan jagung, tomat lan pari, yèn disemprotaké ing godhong kecambah ing konsèntrasi endhèk. Mekanisme kerja triakontanol durung sekabèhané dingertèni, nanging zat mau potensial kanggo ningkatake asil tuwuhan. Triakontanol wis kadhaptar nalika taun 1991 ing badan perlindungan lingkungan Amérika utawa Environmental Protection Agency kanthi fungsi ngundhakaké rasio gula:asam ing tuwuhan jeruk

Triakontanol wis digunakaké kanthi komersial ing mayuta-yuta hèktar lemah kanggo ngundhakaké prodhuksi tetanèn, mligi ing Cina, India, Ceylon, lan Indonésia. Triakontanol uga bisa ngundhakaké prodhuksi tèh Camellia sinensi L.