Back

ⓘ Atlantic Airways ya iku maskapé pamaburan saka Kapuloan Faroé, ngoperasikake layanan helikopter lan penerbangan penumpang internasional bebarengan karo tanggung ..




Atlantic Airways
                                     

ⓘ Atlantic Airways

Atlantic Airways ya iku maskapé pamaburan saka Kapuloan Faroé, ngoperasikake layanan helikopter lan penerbangan penumpang internasional bebarengan karo tanggung jawab sajronesearch and rescue saka basise ing Papan Anggegana Vágar, ing pulo Vágar ing kepuloan Faroe. Sebagian besar juru anggegananya merupakan anggota dari Asosiasi Pilot Faroe.

                                     

1. Sajarah

Jalur penerbangan reguler tumuju Faroe wis wiwit beroperasi awit taun 1963, antarané kepuloan mau karo Denmark. Sanajan papan anggegana ing Vágar wis dibangun déning Angkatan Darat Britania nalika Perang Dunia II, lalu lintas penerbangan tumuju papan anggegana ora saling kahubung antarané Britania Raya karo Kopenhagen. permintaan pembangunana salah sijiné maskapé penerbangan duwéne Faroe dimulai nalika awal taun 1980an. Jumlah penumpang tambah kanti stabil lan maskapé penerbangan Denmark, Maersk Air ngrasakake monopoli minangka siji-sijiné maskapé kang beroperasi ing kepuloan Faroe.

Minangka hasile, Atlantic Airways diedegake nalika taun 1987, nalika awalé antarané pamaréntah Faroe 51% lan maskapé penerbangan Denmark Cimber Air 49%, ing ngendi sebanjure pamaréntah Faroe nguwasai kepemilikan penuh nalika taun 1989. Penerbangan dimulai antarané Vágar lan Copenhagen nalika 28 Maret 1988 migunakaké salah sijiné British Aerospace BAe 146. Salah siji hangar dibangun ing Vágar déning pamaréntah Faroe kanggo ngamanake basis maskapé Atlantic Airways ing kepuloan Faroe, kanti mastekake anané fasilitas perawatan kang kasedia ing kepualoan mau.

Sasaran saka maskapé penerbangan anyar iki ya iku kanggo mbagun indhustri penerbangan ing Faroe kang basise ing indhustri komersial lan kanggo mastekake anané gayutan udara antarané kepuloan Faroe karo dunya. Manajemen lan awak pesawat asalé saka Faroe.

Amerga faktor momotan kang dhuwur lan layanan anyar kang populer iki, Atlantic Airways ngalami awal kang nguntungake banget. kepuloan Faroe ngalami depresi ékonomi abot nalika awal taun 1990an, lan nyandak titik nadir nalika taun 1992, bebarengan nalika pamaréntah Faroe glontorake dana 75 yuta DKK kanggo mbantu maskapé kang lagi tumuwuh. Atlantic Airways ora ngalami jaman kang nguntungake nganti taun 1995.

Penerbangan diluncurake tumuju Reykjavík nalika taun 1995 sajrone kerjsama karo Air Iceland, lan uga tumuju Narsarsuaq ing Greenland nalika mangsa panas, uga sajrone kerja sama karo Air Iceland. Nalika pertengahan 1990an ana penambahan Billund ing Denmark lan Aberdeen ing Britania marang jadwal penerbangan Atlantic Airways.

                                     

2. Insiden dan kecelakaan

  • Nalika 7:35 wektu lokal ya iku 10 Oktober 2006, salag sijiné BAe 146-200A registrasi OY-CRG, C/n / msn: E2075 kegelincir saka landasan pacu ing Papan Anggegana Stord, Nurwègen. Saka 12 penumpang lan empat awak, papat wong mati lan 12 selamat kanti cidera. Pesawat disewa déning Aker Kværner maburake pekerjané saka Stavanger Papan Anggegana Sola tumuju Molde Papan Anggegana Molde liwat Stord. Pesawat katon gagal mandeg ing landasan pacu nalika spoilere gagal mbukak wektu pendaratan. Pesawat nyeberangi pagar lan tiba ing lembah sadurungé mandeg lan kobong.
  • Nalika taun 1989 sa BAe 146-200A registrasi OY-CRG, C/n / msn: E2075 tergelincir saka landasan pacu ing Papan Anggegana Vágar. Pesawat ora bisa dioperasikake nganti 3 minggu.

Pamaréntah Faroe wis mutusaké kanggo wiwit prosès privatasasi lan wiwit adol 33% saham perusahaan ing penawaran tahap pertama, kanti dina pertama perdagangan dimulai nalika 10 Dhésèmber 2007.

Pamaréntah berencana adol 33% manèh nalika taun 2008, nanging banjur diendeg amarga aanane krisis finansial.