Back

ⓘ Suruh Walanda ya iku tuwuhan semi epifit kang biyasa ditandur wong kanggo ngiasi pekarangan utawa sajeroning ruangan. Tuwuhan saka suku Araceae iki gampang dike ..




Suruh walanda
                                     

ⓘ Suruh walanda

Suruh Walanda ya iku tuwuhan semi epifit kang biyasa ditandur wong kanggo ngiasi pekarangan utawa sajeroning ruangan. Tuwuhan saka suku Araceae iki gampang dikenali saka wena godhonge kang belang warna kuning cerah nganti kuning pucet, mrambat ing pang wit kanthui godhong gedhé saéngga nutup pang wit kag dirambati. nalika ditandur sajeroning pot, ukuran godhonge luwih cilik. suruh Walanda dikenal duwé jeneng elmiah kang béda-béda saéngga angèl diidentifikasi amarga akèh jinis liya kang padha. saiki dileboake sajeroning marga Epipremnum, sadurungé dikenal kalebu ing marga Scindapsus lan uga wis tau digolongake sajeroning marga Raphidophora.

                                     

1. Khasiat

Tuwuhan kang kalebu sajeroning subkingdom Tracheobionta lan Kingdom Plantae tuwuhan iki bisa kanthi efektif nyerap formaldehida lan benzena. sajeroning wayah sadina, suruh Walanda bisa nyerap 54% saka total benzena 0.156 ppm. kanggo formaldehida, saka 18 ppm diilangake watara 67%. saliyané iku karbonmonoksida kang gedhene 113 ppm bisa diilangake nganti 75%. ppm = parts per million. Formaldelhida ya iku senyawa kimia kang kadhapur saka bakaran zat kang ngandhut karbon lan kandhut sajeroning kebul kobongan alas, knalpot motor, lan kebul tembakau. nalika Benzena ya iku senyawa kimia kang dadi salah sawijining kompnen sajeroning lenga bumi lan dadi salah sawijining bahan petrokimia kang paling dhasar lan pelarut kang wigati sajeroning donya indhustri.