Back

ⓘ Unit Kerja Presiden untuk Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan. Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Unit Kerja Présidhèn Babagan Pengawasan dan ..




                                     

ⓘ Unit Kerja Presiden untuk Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Unit Kerja Présidhèn Babagan Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan utawi ingkang asring dipuncekak UKP-PPP utawi ingkagn asring dipuncekak UKP4 inggih punika salah satunggaling unit makarya ingkang dipunbentuk déning Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono kanggé nindakaken tugas- tugas ingkang wigati ingkang gayut kaliyan ingkang saged nglancaraken kebaking program makarya Kabinet Indonésia Bersatu II. Kepala UKP4 inggih punika Kuntoro Mangkusubroto, ingkang prosès dipuntunjukipun lan dipunlantikipun dipuntindakaken sesarengan kaliyan Kabinet Indonésia Bersatu II. UKP4 kanthi resmi madeg wonten ing tanggal 8 Dhésèmber 2009 dhedhasar Peraturan Présidhèn Nomor 54 Taun 2009. UKP4 inggih terasaning saking Unit Kerja Présidhèn Pengelolaan Program dan Reformasi UKP3R. UKP4 mapan wonten ing sak ngandhaping lan gadhah tanggel jawab langsung dhateng présidhèn. Kangge nindakaken tugasipun, UKP4 dipunbiyantu déning Wakil Présidhèn lan koordinasi kanthi cara pikantuk informasi lan panyengkuyung teknis saking kamanterian, lembaga pamaréntahan non kementrian, pamaréntah laladan Pemda, lan pihak sanèsipun ingkang gadhah gegayutan.

                                     

1. Fungsi

Tugas ingkang baku UKP4, miturt pasal 3 Perpres 54 taun 2009 ingkang sampun dipunewah- ewahi kanthi Perpres Nomor 10 taun 2012 wonten ing Pasal 3 ayat 2 ingkang dipuntambah kalih aksara énggal, inggih punika aksara e lan f, inggih punika "mbiyantu Présidhèn kanggé nindakaken pengawasan lan pengendalian pembangunan saéngga sage nggayuh sasaran pembangunan nasional kanthi ngrampungaken masalahipun kanthi saestu rampung". Déné andharnipun inggih kados makaten:

  • Pengawasan, inggih punika ngawal konsistensi- sinkronisasi program utawi proyek ingkang kalebet wonten ing "Prioritas Nasional" ingkang punika jabaranipun saking Visi- Misi Pamaréntahan sBY Boediono, 2010- 2014 utawi "Visi-Misi Indonésia 2014" kanthi ningali lan paring fasilitas, koordinasi lintas sektoral lan lintas wewengkon. Wonten ing konteks pengawasan punika,UKP4 nindakaken makarya sama kaliyan Kamentrian Perencanaan Pembangunan Nasional PPN/Badan Perencanaan Pembangunan Nasional Bappenas ldan Kamenterian Dalam Negeri Kemendagri.
                                     

2. Visi lan Misi

Visi Pamaréntahan SBY-Boediono 2009 - 2014 inggih punika "mujudaken Indonésia ingkang sejahtera, demokratis, lan adil". éene kupiya kanggé nggayuh visi punika dipunandharaken medal misinipun, inggih punika kados makaten:

  • Ngiyataken pilar- pilar dhémokrasi
  • Nglajengaken pembangunan tumuju dhateng Indonésia ingkang sjahtera,
  • Ngiyataken dhimènsi keadilan ing sadaya babagan.

Visi lan Misi punika lajeng dipunandharaken dhateng lebet, lan dados 11 Prioritas Nasional ingkang sedyanipun kalebet tema- tema ingkang baku saking program pamaréntah 2010- 2014, inggih punika kados makaten:

  • laladan tertinggal, terdepan, terluar, dan pascakonflik;
  • pendidikan;
  • ketahanan pangan;
  • kabudayan, kreativitas, dan inovasi teknologi.
  • iklim investasi lan iklim usaha;
  • lingkungan hidup lan pengelolaan bencana;
  • reformasi birokrasi lan tata-kelola;
  • penanggulangan kemiskinan;
  • infrastruktur;
  • keséhatan;
  • ènergi;