Back

ⓘ Lair miturut taun - 14 Oktober, 29 Sèptèmber, 25 Juli, 5 Juni, Marthen Indey, 18 Oktober, 20 Fèbruari, 27 Oktober, 11 Novèmber, 31 Oktober ..




                                               

14 Oktober

1981 -Hosni Mubarak dipunlantik minangka Présidhèn Mesir, satunggal minggu sasampunipun pejahipun Anwar Sadat. 1968 -Siaran télévisi sapisanan saking ngangkasa dipuntekakaken saking pesawat kanthi awak Apollo 7.

                                               

29 Sèptèmber

1714: Petrus Albertus van der Parra, bakal dados Gubernur-Jendral Hindhia-Walandi ing Batavia antawis taun 1761-1775. Piyamhbakipun lair ing Kolombo, Ceylon.

                                               

25 Juli

306 -Konstantinus I mratèlakaken dados Kaisar Romawi. 1978 -Louise Brown, "bayi tabung" ingkang sepindhah, lair. 1907 -Koréa dados protektorat Jepang. 2012 - Lindhu mawi kakiyatan 6.4 SR ngguncang Pulo Simeulue, Acèh.

                                               

5 Juni

1975-Terusan Suez dibuka manèh sawisé ditutup 8 taun. 1967-Perang Enem Dina pecah antara Israèl lan bangsa Arab kususé Mesir 1723-Adam Smith, ahli ékonomi Sekotlan lair.

                                               

Marthen Indey

Marthen Indey iku wong asli Papua kang dianugrahi gelar pahlawan Nasional Indonésia miturut SK Présidhèn No.077 /TK/ 1993 tgl. 14 September 1993 bbebarengan karo Frans Kaisiepo lan Silas Papare.

                                               

18 Oktober

1991 -Azerbaijan nelakaken kamardikan saking Uni Sovyèt. 1989 -Pamimpin Jerman Wétan, Erich Honecker, ngunduraken dhiri. 1851 -Novèl Moby-Dick karyanipun Herman Melville dipunterbitaken kanggé sepisananipun.

                                               

20 Fèbruari

2004 -Apple ngetokaké iPod mini. 1967 -IGGI nggiyaraké patemon pisanané ing Amsterdam. 1992 -Liga Utama Inggris mawujud lan dadi liga bal-balan profésional ing Inggris wiwit mangsa 1992-1993.

                                               

27 Oktober

1971 -Républik Dhémokratik Kongo gantos nama dados Zaire. 1958 -Présidhèn Pakistan ingkang kaping sepindhah, Iskander Mirza, dipunlèngsèraken kanthi kudeta ingkang dipunpandhégani déning Jenderal Ayub Khan. 2005 -Prancis rusuh nyusul pejahipun 2 tiyang anèm saking Afrika Lèr.

                                               

11 Novèmber

2009-Etihad Airways dipunnobataken minangka maskapé pamiberan ingkang saé piyambak ing donya versi World Travel Awards WTA. kompas.com 2009-Etihad Airways dipunnobataken minangka maskapé pamiberan ingkang saé piyambak ing donya versi World Travel Awards WTA. kompas.com

                                               

31 Oktober

1984 -Mahamantri India Indira Gandhi dipunprejaya déning kalih penjaga kaamanan Sikh. 2003 -Mahamantri Malaysia Mahathir Mohamad mundur sasampunipun 22 taun kuwaos. 1956 -Inggris lan Prancis ngebom Mesir, meksa supados terusan Suez dipunbikak malih. 1922 -Benito Mussolini dados Mahamantri paling anèm wonten ing sajarah Italia.