Back

ⓘ Organisasi - Organisasi, Perdagangan Donya, Internasional kanggo Standardisasi, Kurikulum, Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam, Kerja Sama Islam, WHO ..




                                               

Organisasi

Organisasi yaiku golongan wong ing siji wadhah kang duwé ancas padha. Ing ngèlmu-ngèlmu sosial, organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ngèlmu, mligi sosiologi, ékonomi, ngèlmu pulitik, psikologi, lan manajemen. Kajian ngenani organisasi kerep diarani studi organisasi organizational studies, prilaku organisasi organizational behaviour, utawa analisa organisasi organization analysis.

                                               

Organisasi Perdagangan Donya

Organisasi Perdagangan Donya iku organisasi internasional kang ngawasi sakèhing pasetujon kang nata "aturan perdagangan" ing anatara anggotané. Diadegaké tanggal 1 Januari 1995 kanggo ngganti GATT, pasetujon sawisé Perang Donya II kanggo ngilangaké candhetan perdagangan internasional. Prinsip lan pasetujon GATT dijupuk saka WTO, kang tugasé ndaftar lan ngembangaké. WTO minangka penerus Organisasi Perdagangan Internasional ITO, International Trade Organization. ITO disetujoni déning PBB sajeroning Konferensi Dagang lan Karyawan ing Havana sasi Maret 1948, nanging ditutup déning Senat AS WTO ...

                                               

Organisasi Internasional kanggo Standardisasi

Organisasi Internasional kanggo Standardisasi iku badan panetepan baku internasional sing dumadi saka wakil-wakil badan baku nasional saben nagara. Wiwitané, cekakan jeneng badan mau ya iku IOS, dudu ISO. Nanging saiki luwih kerep nganggo cekakan ISO, amarga sajeroning basa Yunani isos tegesé padha. Panggunaan iki disa dideleng ing tembung isometrik utawa isonomi. Diadegaké tanggal 23 Fèbruari 1947, ISO netepaé baku-baku industrial lan komersial donya. ISO, sing wujud lembaga nirlaba internasional, wiwitané diyasa kanggo gawé lan ngenalaké standardisasi internasional kanggo apa waé. Standa ...

                                               

Organisasi Kurikulum

Organisasi Kurikulum, ana 4 warna pengorganisasian kurikulum ya iku: Babagan studi broad field, ya iku organisasi kurikulum kang nglumpukak maéta wulangan kang mèh padha sarta duwé titikan kang padha lan dikorélasèkaké ing siji babagan pangajaran. Salah sawijiné mata wulangan bisa didadèkaké core subject, lan mata wulangan liyané dikorèlasèkaké kanthi core mau. Mata wulangan kang korelasi, korelasi diadani dadi upaya kanggo ngurangi kelemahan - kelemahan minangka akibat pamedhoting mata wulangan. Prosedur kang dilakokaké ya iku njlèntrèhaké pokok - pokok kang padha - padha korelasi kanggo ...

                                               

Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam

Perhimpunan Internasional bab Pangreksan Alam utawa sajeroning basa Inggris: International Union for Conservation of Nature iku saawijining organisasi internasional kanggo njaga sumber alam. Organisasi iki diadegaké ing sasi Oktober 1948,minangka International Union for the Protection of Nature, miturut asil konferènsi internasional ing Fontainebleau, Prancis. Markas pusaté dumunung ing tlatah Lake Geneva ing Gland, Swiss. IUCN nyakup 83 nagara, 108 agènsi pamaréntah, 766 NGO lan 81 organisasi internasional lan watara 10.000 ahli lan èlmuwan saka saindenging donya.

                                               

Organisasi Kerja Sama Islam

Organisasi Kerjasama Islam, biyen Organisasi Konferensi Islam, minangka organisasi internasional sing didegake ing taun 1969, sing kasusun saka 57 negara anggota, kanthi pedunung kolektif luwih saka 1.8 milyar ing taun 2015 kanthi 49 negara dadi negara mayoritas Muslim. Organisasi kasebut negesake manawa "swara kolektif ing jagad Muslim lan ngupayakake "njaga lan nglindhungi kepentingan jagad Muslim kanthi semangat promosi perdamaian internasional." OIC duwe delegasi permanen menyang Pasarékatan Bangsa-Bangsa lan Uni Eropa. Basa resmi OIC yaiku Arab, Inggris, lan Prancis.

WHO
                                               

WHO

Organisasi Kaséhatan Donya iku agensi saka PBB, nyambutgawé minangka pengkoordinir kaséhatan umum internasional lan duwé markas ing Jenewa, Swiss. WHO diyasa déning PBB ing tanggal 7 April 1948. Direktur Jendral saiki yaiku Margaret Chan. WHO marisi akèh mandhat lan persediaan saka organisasi sadurungé, yaiku Organisasi Keséhatan, kang dadi agensi saka LBB.

Macan Tamil
                                               

Macan Tamil

Organisasi Pambébasan Macan Tamil Eelam, kang luwih populèr kanthi jeneng Macan Tamil diadegaké taun 1976 kanthi angkah tujuwan utama ngadegaké nagara Tamil kang mardika lan duwé kadhaulatan ing sisih wétan-lor Sri Lanka. Pamimpin organisasi iki ya iku Ketua Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan kang digolèki déning Interpol kanthi dakwan rajapati, kajahatan terorganisasi, lan terorisme

UPU
                                               

UPU

Sarékat Pos Donya utawa UPU iku siji organisasi internasional kang diadegaké ing taun 1874. Organisasi iki minangka organisasi kang ngatur babagan pangiriman barang lan prangko. Universal Postal Union duwé markas ing Bern, Swiss kanthi 50 kantor wewengkon lan sawatara institut lan pusat ing saindhenging donya. UPU nduwé anggota punjul 200 nagara Organisasi iki loro program utama kang disebar-luasaké liwat: pangiriman barang, prangko.

Logo
                                               

Logo

Logo iku tandha gambar utawa èmblem sing lumrahé kanggo urusan komersial, organisasi, lan wong pribadi kanggo biyantu lan promosi supaya wong-wong padha ngerti. Logo bisa mligi gambar thok utawa dironcé karo jeneng organisasi mau

Alimin
                                               

Alimin

Alimin bin Prawirodirdjo. Kawiwitan ing taun 1926, panjenenganipun minangka pamimpin PKI Alimin tindak dhateng Singapura ngrawuhi rerundingan kaliyan Tan Malaka kanggé nyiapake panjelewengan lan pamberontakan. Saderengipun panjenengaipun Alimin kundur wonten Indonesia lan kaanan pamberontakan sampun njalar, ing tanggal 12 November 1926. Alimin Musso dipuntangkep pulisi Inggris.

                                               

Persatuan Insinyur Indonesia

Persatuan Insinyur Indonésia utawa PII ya iku jeneng sawijining asosiasi kang ngimpun para insinyur utawa lulusan Fakultas Tèknik lan Fakultas Tèknik Pertanian ing sakubenging Indonésia. Anggotane ya iku insinyur warga nagara Indonésia lan padatan bisa nyakup lulusan universitas dalam lan luar nagari.

                                               

Rukun tani

Rukun Tani iku organisasi seng gerak ingkang babagan pertanian lan difokusake dateng Petani. Organisasi Rukun Tani punika pertamane didirikne dateng Pulau Jawa Rukun Tani ing Indonesia punika ndwe kurang luweh 20.000 anggota ing 125 cabang di surve taun 1993. Tata Cara gawé Organisasi Rukun Tani punika menak soale Organisasi punika organisasi désa seng gedhé lan wonten gayutan kaleh obahan warga nagara.